Майки: Няма да мигнем докато Стратегията не бъде отхвърлена!


Жулиета Иванова и Таня Андонова в студиото на Дарик ЮгоизтокР

„Няма да мигнем, нито ще се откажем от протестите, докато не бъдем сигурни, че Стратегията за детето 2019 0 2030″ не бъде отхвърлена в този вид, в който е в момента. Това не касае само няколко майки, а цялото ни общество, сигурността и правото на всеки родител да се грижи пълноценно за децата си“. 

Това заявиха в ефира на Дарик Таня Андонова и Жулиета Иванова. Двете млади жени са работещи майки с по две деца. Те призоваха гражданите да подкрепят протеста, който ще се състои в събота в над 20 града на страната. 

Те твърдят, че най-доброто, което може да се случи като изход от ситуацията, в която са убедени не само жените, но и всички са единомислещи, е премахване на спорните текстове от документа, пренаписването му и представянето му на широко обществено обсъждане, преди да бъде гледан в Министерски съвет. 

Държавата това сме ние, гражданите, народът, а не политиците трябва да имат думата, за всичко което касае семейството. Детето не бива да става собственост  на държавата!, категорични са те. 

Related posts

Leave a Comment